Rubicon Vianen Windows Azure elite partner

Vanochtend heeft Rubicon onderstaand persbericht uitgedaan over het behalen van de Elite partnerstatus voor het Microsoft Windows Azure platform. Iets om trots op te zijn en dus een blogpost waard dunkt me.

Rubicon als Elite Partner toegetreden tot het Microsoft Windows Azure Circle Program

Hoogste positie binnen het programma bevestigd Rubicon expertise op Azure gebied

Vianen – 16 maart 2012 – ICT dienstverlener Rubicon uit Vianen is benoemd tot Elite Partner in het Microsoft Windows Azure Circle Program. Het toekennen van Elite Partnerschap is voor Rubicon de bevestiging van de successen die zij boekt met het toepassen van de kennis van het Azure platform, de public cloud omgeving van Microsoft. Momenteel werkt Rubicon aan de grootste Azure business applicatie die in Nederland wordt gebouwd. Met het bereiken van deze hoogste positie onstaat er ook een nauwe samenwerking met Microsoft Nederland. Rubicon heeft strategisch gekozen voor de advisering en realisatie van oplossingen op het Microsoft Cloud platform en is reeds meerdere jaren succesvol als Cloud adviseur en integrator bij gerenommeerde opdrachtgevers.

Sinds de opkomst van cloud computing volgt Rubicon de ontwikkelingen op de voet en werken Rubicon professionals dagelijks aan kennis en product ontwikkeling op het gebied van Windows Azure en SQL Azure, de Cloud-platforms van Microsoft. Ook worden diensten geleverd op Office 365, SharePoint Online en CRM Online. Door gericht te investeren in deze kennisopbouw heeft Rubicon ook een eigen 3 fasen aanpak ontwikkeld om opdrachtgevers te migreren naar het Cloud platform van Microsoft en nieuwe applicaties daarop te ontwikkelen en in beheer te nemen.

Eerder bereikte Rubicon al de status van Microsoft Cloud Accelerate Partner. De Windows Azure Circle, een aanvulling op het Microsoft Partner Network (MPN) voor een zeer beperkte groep partners van Microsoft, biedt Rubicon aanvullende voordelen. Zo kan Rubicon haar klanten nog flexibeler en uitgebreider ondersteunen op het gebied van maatwerk op het Platform-as-a-Service model.

Als Azure Circle Program Partner kan Rubicon Microsoft klanten met een Software Assurance-overeenkomst (SA) nu ook Azure Deployment Planning Services aanbieden. Dit zijn diensten om vast te stellen of en hoe Windows Azure een bijdrage levert aan de bedrijfsdoelstellingen.

Windows 8: het einde van het PC tijdperk

Ballmer met Windows powered tablet

Zelden heb ik zo’n goed voorbeeld gezien van een vlucht naar voren als de presentatie onlangs van de nieuwste versie van Windows door Microsoft. Ik denk dat vriend en vijand in de industrie verrast waren door de keuze van Microsoft om voor Windows 8 dezelfde grafische user interface te kiezen als voor Windows phone 7. ‘Ja en?’ hoor ik u zeggen. ‘Wat maakt het nou uit hoe Windows er uit ziet? Bovendien waren we wel eens toe aan een fris nieuw uiterlijk.’ En gelijk heeft u. Maar als je er wat langer over nadenkt heeft deze keuze van Microsoft toch behoorlijk wat impact.

Al sinds het midden van de jaren ’90 van de vorige eeuw is Microsoft Windows het succesnummer als het gaat om PC besturingssystemen. Met jaar-in jaar-uit marktaandelen ver boven de 90% is Microsoft Windows de defacto marktstandaard als besturingssysteem voor PC’s en laptops, zeker in de zakelijke markt. Die strijd is dus al lang gestreden. Of toch niet?

Wat Microsoft erg laat (misschien wel te laat volgens velen) besefte was dat de strijd om het besturingssysteem niet was afgelopen, maar zich simpelweg had verplaatst naar een heel nieuw slagveld. Dat slagveld was het mobiele apparaat zoals de smartphone en het tablet. En daar waar Microsoft jarenlang alle aandacht en inspanningen richtte op de (zeer lucratieve) markt voor PC software zagen concurrenten als Apple en Google al snel de potentie van het mobiele platform.